Luxoro - distributör av avancerad hudvård

Johnston&Murphy

Historia – Johnston&Murphy

1850 – en amerikansk dröm går i uppfyllelse

Allt började i Newark, New Jersey, en ort utanför New York City. På ön Ellis Island kom alla immigranter som ville bosätta sig i USA. En av dessa immigranter var William J. Dudley, en skomakare som hade blivit upplärd i den klassiska engelska skotillverkningen. Fylld med alla de förväntningar och drömmar man har om USA, etablerar han sitt företag William J. Dudley Shoe Company i sin nya hemstad Newark.

James Johnston börjar arbeta på företaget som partner till William J. Dudley 1880. Hans vision är att expandera genom fler modeller och andra försäljningskanaler. Skorna börja bli allt mer populära och står för hög kvalitet och modern design.

William J. Dudley avlider tidigt och James Johnston tar över företaget och letar aktivt efter en ny partner. William A. Murphy som är en affärsman från Newark blir ny partner till James och namnet Johnston&Murphy är etablerat. Det kommer att stå för hög amerikansk skokvalité i över hundra år.

Året 1951 köper Genesco Inc företaget Johnston&Murphy och flyttar till Nashville Tennessee.

Amerikas presidenter

Johnston&Murphy har tillverkat skor för alla amerikanska presidenter sedan 1850. Det var då som William J. Dudley tillverkade ett par åt Millard Fillmore som ett led i marknadsföringen. Denna tradition har sedan fortsatt i över 150 år och senast var det Barack Obama som 2009 fick ett par handsydda Johnston & Murphy. Samtidigt lanserades shoesofthepresidents.com som en hyllning till denna långa tradition.

bild_jm
Luxoro AB är ett agenturbolag inom mode och skönhet. Företaget representerar internationella varumärken i Norden.

 

 

skor_jm

Johnston&Murphy.com

 

tillbakapil

Back to Top